De Club

DWS Oosterpoort is opgericht in november 1975 en daarmee de oudste zaalvoetbalvereniging van Groningen. Dit seizoen bestaat de vereniging dus 45 jaar. In deze 45 jaar werden er wisselende successen behaald. In de vorige eeuw was DWS Oosterpoort een begrip in Noord Nederland en het eerste team kwam uit in de hoofdklasse, dat destijds na de ere- enĀ eerste divisie kwam. Het nadeel van de toen nog redelijk onbekende zaalvoetbalsport is dat er weinig zaalruimte was om alle teams te herbergen. Toen het mogelijk werd om sporthal Hoogkerk als thuisbasis te krijgen, samen met zvv de Slingerij besloot het 1e team te stoppen en werd DWS meer een vriendenclub dan een prestatieteam.

De laatste jaren spelen er bij DWS enkel nog vriendenteams en zijn we met 8 teams actief in de KNVB competitie van Noord Nederland. Alle teams komen uit in de recreatieve 2e t/m 4e klasse. Naast het spelen van competitie heeft DWS voor de leden op maandag een trainingsavond en kent het het jaarlijkse nieuwjaarstoernooi begin januari. Daardoor ontstaat er binding tussen de teams onderling wat leidt tot gezellige avondjes ‘DWS’ op vrijdag.

Het hoogtepunt van de afgelopen jaren was de bekerfinale in april 2018 die het DWS team van Martin Kijlstra speelde tegen Futsal Frisia en waar we als club massaal met de bus naar Hoogeveen togen. Kortom zaalvoetballen bij DWS Oosterpoort is meer dan alleen een keer per week een uurtje zaalvoetbal!