Matige oogst op vrijdag de 13e

Afgelopen vrijdag 13 september kwamen 5 van de 8 DWS teams in actie voor hun eerste competitiewedstrijd, speelde het 4e al de 2e competitiewedstrijd en waren het 3e en het 8e vrij. Alleen het 6e wist de volle buit te pakken en haalden het 2e en 5e beiden een punt. De andere wedstrijden gingen verloren.

Het eerste speelde uit tegen SV Bedum en had aan 6 doelpunten niet genoeg om een of meer punten te pakken. Met 9 tegengoals bleven de punten in Bedum.
Het tweede speelde om tien uur in het Europapark bij Potetos 2. Deze wedstrijd werd nagenoeg een kopie van vorig seizoen, hoewel DWS toen het Europapark als thuishaven had om 22:00 uur. Na een 3-1 ruststand voor Potetos, knokte het 2e zich in helft 2 naar een 3-4 voorsprong. Na wat kansen op 3-5 viel toch de 4-4 een resultaat waar beide teams mee konden leven. Het verloop en de eindstand waren daarmee identiek als de wedstrijd vorig seizoen.
Het vierde kwam in actie bij de studenten van Drs. Vijfje team dat nog 0 punten had uit 2 wedstrijden (beiden verloren van Titan 1). DWS 4 had de eerste wedstrijd van Vijfje 9 ruim gewonnen, maar tegen het 10e lukte het vanavond niet. Een nipte en wat verrassende 4-3 nederlaag was het gevolg.

Onze kampioenen van DWS in het seizoen 2018-2019 zijn in de derde klasse gebleven en de verwachtingen zijn dit seizoen dan wederom hoog. Helaas wil het seizoen van het 5e nog niet echt op gang komen, want na het gelijke spel in de beker werd de eerste competitiewedstrijd ook gelijk gespeeld. SC Loppersum 1 wist net als DWS 5 keer het net te vinden.
Het zesde opende het seizoen wel sterk: Peize 1 werd in de beker na penalty’s verslagen. Voor de competitie kwam LTC 6 uit Assen op bezoek en ook dit team werd verslagen met duidelijke cijfers: 7-3.
Het zevende speelde deel twee van de trilogie tegen HFC’15 3. In de eerste bekerronde werd het al 11-2 voor de Hoogkerkers, nu in de competitie was het verschil slechts 5: 1-6. Volgende week in de competitie return is het de kans om driemaal is scheepsrecht te gaan halen. Toch vreemd dat je eerste drie wedstrijden tegen 1 en hetzelfde team zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.