5 teams door, exit voor 3 teams

De afgelopen week kwamen al de 8 teams van DWS in actie in de eerste ronde van de beker en voor het 4e zelfs een beker- en een competitiewedstrijd.

DWS 1 moest het opnemen tegen het ambitieuze PKC ’83 dat met 2 teams hoge ogen in de competitie wil gaan gooien. Een pittige loting dus voor het eerste dat natuurlijk zelf ook de nodige kwaliteit in huis heeft. In een wedstrijd die lang spannend bleef stond DWS lang aan de goede kant van de score en tot tien minuten voor tijd nog met 3-1 voor. Helaas werden in de slotfase nog 4 tegentreffers ge├»ncasseerd waardoor PKC 2 met de 3-5 uitslag verder bekert.

DWS 2 had een op papier eenvoudige loting, namelijk het in de 4e klasse spelende HFC ’15 1. Dat de zaalgenoot zich al bij voorbaat kansloos achtte bleek wel in de spelopvatting. Een degelijk 2e speelde zichzelf naar een ruime voorsprong bij rust (7-2), maar speelde in de tweede helft vrij slordig. Veel kansen werden gemist en door HFC’15 omgezet in goals uit counters. Uiteindelijk kwam er dan ook een 13-7 korfbaluitslag in de voetbal-app terecht.

DWS 3 mag zich net als het eerste ook na een ronde richten op de competitie. In een spannende wedstrijd tegen het 3e team van Roden werd het 5-5 en dus waren er strafschoppen nodig om te beslissen wie er door zou gaan. Een misser aan DWS zijde werd het team fataal en dus einde bekertoernooi.

DWS 4 meldde zich op maandag al in de 2e ronde na een 7-1 overwinning op Schattenberg (zie verslag in ander bericht).

DWS 5 is de laatste jaren een cupfighter eerste klas gebleken. Met een finale plaats in 2017 en een plaats bij de laatste 16 in 2018 is het team de laatste tijd steeds ver gekomen. Tegen Oranje Nassau 1 ging het ook weer voortvarend van start en na de 3-0 voorsprong leek de buit al vroeg binnen. In plaats van het in de 2e helft af te maken liet het vijfde de tegenstander terugkomen in de wedstrijd en werd het alsnog 3-3. Gelukkig voor het 5e had een ON-speler zijn vizier niet op scherp waardoor het na strafschoppen alsnog door is naar ronde 2.

Ook DWS 6 ging na een 3-3 en penalty’s door naar de 2e ronde, dit ten koste van Peize 1. Peize speelt qua competitie een klasse hoger dan ons zesde en dus mogen we dit wel een stuntje noemen. Na een spannende wedstrijd op woensdag in Peize bleek het zesde het koelste in de reeks van drie.

DWS 7 speelde ook in eigen hal tegen zaalgenoot HFC’15 en wel tegen het derde team. De wedstrijd ging een helft gelijk op en bij rust was het 1-1. De tweede helft ging het echter mis en scoorde HFC er lustig op los. Met een 11-2 nederlaag moest het 7e de handdoek gooien.

Tenslotte nog DWS 8 dat in de eerste ronde op bezoek mocht bij Oranje Nassau 2. Het werd een mooie avond voor het vernieuwde achtste dat met 3-5 wist te winnen van ON dat een klasse hoger speelt. Een mooi resultaat dus.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.