DWS Oosterpoort seizoensstart alles op een rij

Beste DWS leden,

 

De vakantie duurt nog enkele weken, het nieuwe futsalseizoen lonkt! 7 september starten we met de bekerwedstrijden en de week erop met de competitie. Hopelijk kunnen we het voorbije maar heugdelijk seizoen een passend vervolg geven. Het behalen van de bekerfinale door DWS 2 was toch wel het hoogtepunt. Helaas ging de partij verloren, maar het was een spannende pot en wat was het een feest op de tribune. Door DWS 1 lang gestreden om  de titel in de 2e klasse, welke strijd helaas op de laatste speeldag nog verloren ging. Clubgenoten werden rivalen doordat 3 teams in dezelfde competitie waren ingedeeld, hetgeen tot beladen potjes voetbal leidde. Niet altijd het hoogste gehaald, maar als kleine club lieten we van ons horen! Come on DWS!

Als bestuur zien we in de club en tussen de teams naast gezonde rivaliteit ook een grote betrokkenheid. Daar zijn we blij mee, dat willen we behouden en versterken. Zoals elk seizoen zijn er wat ledenwisselingen. Spelers zijn om diverse redenen vertrokken, leden hebben in andere teams onderdak gevonden, maar we hebben ook nieuw leden. Na afwezigheid van een jaar hebben we weer een eerste team in de 1e klasse en ondanks het opheffen van het vijfde, blijft DWS toch met 8 teams spelen. Kortom, we verwachten weer een mooi seizoen.

 

Bestuur

Het bestuur wordt op meerdere plekken gewijzigd. Geert en Marcel leggen hun functies neer aan het eind van dit seizoen. Ook hier verdienen ze een woord van dank voor hun inzet. Marcel heeft als penningmeester op rigoureuze wijze de financiën weer op orde gebracht en heldere lijnen uitgezet. Samen met Geert heeft hij het automatisch innen van de contributie vormgegeven, hetgeen zeer helpend is bij het voldoen van de kosten. Ook was er de afgelopen twee jaren een heldere begroting waar we ons onder Marcels leiding aan hebben kunnen houden. Geert heeft zich als wedstrijdsecretaris de afgelopen 4 seizoenen wekelijks ingespannen zodat DWS teams hun wedstrijden zorgeloos konden spelen. Hij was de spin in het web tussen club, KNVB, gemeente en scheidsrechters. Marcel en Geert, hartelijk dank voor jullie tijd, inzet en humor! De bestuursvergaderingen waren altijd nuttig, maar zeker ook luchtig en gezellig!

 

Gelukkig kunnen we ook nieuwe bestuursleden verwelkomen. Bart ter Horst en Tom Haan zijn inmiddels toegetreden en krijgen deels de taken van Marcel en Geert overgedragen. Deels, want het wedstrijdsecretariaat wordt niet ingevuld. Dit betekent voor het komend seizoen dat de teamcaptains hier een grotere verantwoordelijkheid en taak in krijgen. Het zal voornamelijk inhouden dat teamcaptains zelf in de gaten moeten houden of wedstrijden verplaatst zijn, of er een zaal is en of er een scheidsrechter is geregeld. Geert en Tom zullen hierover nog een instructie schrijven op de site. De technische overdracht is op 27 augustus a.s. Contact verloopt vanaf dan via Tom Haan.

 

Huisvesting

Na anderhalf seizoen te hebben geprobeerd om DWS  “naar huis” te brengen en onze wedstrijden in de nieuwe zaal nabij de Oosterpoort te gaan spelen, is dit niet gelukt. Door krapte in de zalen in de gemeente wordt er weinig geschoven en houden we onze uren en dus de thuiswedstrijden in Hoogkerk. Omdat in hoogkerk eigenlijk net te weinig capaciteit beschikbaar  is hebben we vanaf januari ook in de Europapark op vrijdagen 1 uur gehuurd. We zullen net als het voorbije seizoen incidenteel uitwijken naar een andere zaal, blijf dus altijd ook kijken naar de locatie waar gespeeld wordt. Net als voorgaande jaren is er op maandagen training in Lewenborg van 20.30-22.30. De eerste training is op 3 september.

 

Contributie

De contributie voor het komend seizoen bedraagt €175 (inclusief beker). Door een strakke planning van de geldstromen en de te gebruiken uren zijn we erin geslaagd de begroting sluitend te houden. Ook komend seizoen is het van belang geen uren te verspillen. Dit kan door tijdig (4 weken van te voren) uren aan de gemeente terug te geven, als je weet dat je hele team bijvoorbeeld naar een feest is of je een trainingskamp hebt gepland. Dit kan ook door tijdig spelers van andere teams te vragen mee te spelen als je te weinig spelers hebt. Zo kan een wedstrijd toch doorgaan. Inhalen kost ons altijd geld. Het kan ook door tijdig met je tegenstander in overleg te gaan over evt verplaatsing van de wedstrijd en het uur dan beschikbaar te stellen voor een ander team (in Hoogkerk kan dat ook HFC zijn) om in te halen of te oefenen. Hierdoor houden we geld over voor bijv. wedstrijdballen of ons jaarlijkse DWS Nieuwjaarstoernooi. Let op: vanaf dit jaar zijn er ook nieuwe regels vanuit de KNVB hoe om te gaan met wedstrijdwijzigingen. Hierover vindt je meer informatie op de website.

 

DWS Nieuwjaarstoernooi.

In 2019 houden we begin januari ons DWS toernooi. We willen niemand verplichten aanwezig te zijn, maar we wensen en verwachten wel dat alle teams aanwezig zijn op dit toernooi. We nodigen ook een aantal teams van andere clubs uit. Afhankelijk van de tijden van het toernooi is er ook een borrel of een buffet na afloop. We beogen dat dit een gezellig clubevenement is, dus houd daar rekening mee. De datum?? 7 januari 2019! Zet hem alvast in de agenda!

 

Website en Facebookpagina

Rick Wever (DWS 8) en Richard Vrieling (DWS 2) houden voor de club de Facebookpagina en website bij. Hij is hier heel gedreven in, maar kan dit niet alleen. We verzoeken elk team aan het begin van het seizoen een teamfoto te maken en deze in de TCapp te delen, dan plaatst Rick deze op de pagina. Laat dit vergezeld gaan van een klein verhaal waarin het team even voorgesteld wordt. Doe je dit niet dan zal Rick of Theo dat voor je doen, maar dan is het nog maar de vraag of je er goed van afkomt…J Voor teams die dat bijhouden kunnen ook de topscorers op de site. De nieuwe teamsamenstelling staat al op de site, geef even aan als er nog wat aan mankeert.

 

Met vriendelijke groet,

 

Geert Drijfhout

Secretaris DWS Oosterpoort

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.