Voorbeschouwing bekerfinale DWS 2

De bus is gehuurd, de sjaals zijn gedrukt en de laatste training is geweest. De randzaken zijn geregeld, de locatie is goed en de spelers lijken er klaar voor. Gaat DWS 2 historie schrijven door de beker in categorie 2 te winnen?? Na vele wedstrijden is het morgen dan zover, de finale van de districtsbeker in categorie wordt gespeeld in het Activium in Hoogeveen, waar om half acht wordt afgetrapt tegen Futsal Frisia 3. Een totaal onbekende tegenstander, dus dat maakt het alleen maar leuk. Al in de halve finale is er veel geschreven over de route daar naar toe en als je dan als 3e klasser nog weer een sterk 2e klasse team kunt verslaan met soms geniaal zaalvoetbal en soms het overleven van enorm spannende momenten dan sta je ook terecht in de finale.

In de competitie ging het DWS 2 enorm voor de wind tot de onverwachte nederlaag tegen het 4e ineens roet in het eten gooide. Maar ook in de competitie zijn de mannen nog niet kansloos voor het kampioenschap, hoewel zaalgenoot en tegenstander op 17 mei HFC ’15 1 er iets beter voor staat. DWS 2 blijkt dit seizoen verdedigend sterk en makkelijk scorend te zijn. Dat eerste mag van een goed DWS team verwacht worden, gezien de clubcultuur. Dat zal ook tegen Futsal Frisia 3 nodig zijn, want onbekend of niet, dat wordt een tegenstander van formaat.

De Leeuwarder vereniging heeft slechts 3 zaalteams en het 3e speelt het laagst, nog in de 2e klasse. Een club vol zaaltalent dus. Met nog wordt gesteld dat het team op het punt staat deze 2e klasse te verlaten, want het kampioenschap is ook hier in aantocht. Het moge dus duidelijk zijn, zonder er flauw over te doen, dat Futsal Frisia de favoriet is voor de beker, maar de halve finale tegen Futsal Winsum 3 liet al zien dat DWS 2 onder druk het nodige kan waarmaken. Het zal dan ook geen walk-over worden en we hopen natuurlijk allemaal dat die cup met de bus richting Groningen gaan.

Na deze finale zal een andere Groninger vereniging aantreden in de A finale, namelijk Drs Vijfje tegen het thuisspelende vv Hoogeveen. Het wordt hoe dan ook een topavond!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.