DWS 2 bereikt finale!

DWS staat voor ‘Door Wilskracht Sterk’ en dat was vanavond te merken. Een sterke eerste helft en de wilskracht om de tweede helft te overleven bleken uiteindelijk net genoeg voor het 2e om de finale in categorie B te bereiken.

Doordat veel andere teams ook moesten spelen was de tribune niet zo vol als gehoopt. Een halve finale plaats verdient meer publiek en sfeer. Aan de entreeprijzen kon het niet liggen 😉 Desondanks was er verbale ondersteuning aanwezig van clubgenoten, ouders, partners en kinderen. Het was niet geheel duidelijk of er ook supporters van Futsal Winsum meegekomen waren.

Vanaf de aftrap was duidelijk hoe de wedstrijd zou gaan verlopen qua balbezit: Futsal Winsum zou veel op de helft van DWS 2 spelen, dat middels counters probeerde toe te slaan. En dat lukte de eerste helft perfect, nog meer dan verwacht en gehoopt. FW 3 oogde wat gehaast en slordig, de eerste minuten leverde dat geen kansen op. Sterker nog 4 keer balverlies leidde direct door 4 treffers van DWS. Die frustratie kostte de aanvoerder van FW een gele kaart en in de overtalsituatie werd het zelfs 5-0. Ongelofelijk wat gebeurde hier… Was de wedstrijd in een helft al beslist? Dat op het oog niet, want ook in de eerste helft was FW wel dreigend en had Geert ook de nodige moeite om de 0 te houden. Maar Geert stond zijn mannetje en hield de schade tot 1 tegendoelpunt beperkt, een bal die er wat ongelukkig in hobbelde.

Vanaf de aftrap van de 2e helft was dus veel druk verwacht van Winsumer kant en die kwam ook. Dat het vrij snel 6-1 werd, was direct een mooie opsteker. Toch wist Winsum de druk nu wel om te zetten in doelpunten en werd het snel 6-3. Op dat moment pakte een Winsumer opnieuw geel en moet 2 minuten overtal de definitieve beslissing kunnen brengen. Dit lukt niet en het wordt zelfs 6-4 als een simpele breedtepass door de weer inkomende vierde speler van Winsum wordt opgepikt en verzilverd. De spanning neemt overal voelbaar toe en DWS 2 staat op overlevingsmodus. Een gesmoorde aanval van Winsum wordt door Geert goed verwerkt en de geheel vrijstaande Martin promoveert de uitgooi ineens tot doelpunt door de aanstormende Winsum keeper met een voetbeweging ijzig kalm te passeren. Nu dan de beslissing?

Nee Futsal Winsum 3 geeft niet op en gooit alles op de aanval. De keeper wordt vervangen door een speler en met 5 man op de helft van de DWS 2 wordt de druk nog groter. Dat dit werkt hebben ze tegen DWS 1 in de beker al eens aangetoond en ook nu komt Winsum dichterbij. 7-5 en zelfs 7-6, waarbij iedereen het gevoel heeft dat het eigenlijk al tijd zou moeten zijn. Nog 1 keer aftrappen en balbezit houden. Daar waar Winsum gelijk druk zet, klutsen Martin en Vincent de bal richting Winsumer doel en net als de openingsgoal is het ook nu weer raak voor Vincent. 8-6, game set and match.

20 april wacht de finale in Hoogeveen, daar waar DWS 2 een ronde eerder al aan de bak mocht! Wat een succes voor de club en vooral voor de mannen van het 2e. Het kampioenschap in de 3e klasse lijkt verspeeld, maar deze prijs moet mee naar Groningen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.