Voorbeschouwing halve finale DWS 2

Vrijdagavond 23 april trappen DWS2 en Futsal Winsum 3 af voor de laatste horde richting de bekerfinale. Het bereiken van de halve finale is voor het in de 3e klasse spelende DWS 2 al een prestatie van formaat, maar de halve finale halen is niet genoeg. Lukt het het 2e om het sterke Futsal Winsum 3 te kloppen en zo de finale te halen?

DWS 2 had in de 1e ronde een pittige loting tegen 2e klasser de Slingerij 1, maar een nipte 5-6 overwinning bracht ze naar de 2e ronde. Hierna ging het goed met een paar degelijke overwinning op 4e klassers. In ronde 4 wachtte DWS 6, een onderlinge strijd omdat we als club nog 4 teams in de beker hadden zitten toen. In een spannende wedstrijd werd in de slotfase het verschil gemaakt en ging het 2e door naar de kwart finale. Daar wachtte een verre uitwedstrijd naar HZVV, een talentvolle 4e klasse ploeg. Ondanks afwezigheid van enkele sterren werd via een prima pot voetbal toch gewoon de halve finale gehaald, iets wat tot nu toe alleen DWS 3 (het huidige DWS 1) twee seizoenen geleden was gelukt. In die halve finale wacht dus Futsal Winsum 3, dat op bezoek komt in Sporthal Hoogkerk.

Winsum 3 heeft tot nu toe flink wat lastige tegenstanders overleefd om in die halve finale te belanden. In de kwart finale een nipte overwinning op het Friese Golden Oldies en daarvoor 3 maal strafschoppen tegen zowel Usquert, Winsum 4 alsmede DWS 1. Waar DWS2 dus een wat gunstige loting had, moest Winsum een aantal keren afrekenen met 2e klassers. Vooral de overwinning na strafschoppen tegen DWS1 wordt door het 1e nog gevoeld, omdat het er lang naar uit zag dat Winsum 3 in reguliere tijd gewoon verslagen zou worden.

Morgen is dus een spannende en stugge wedstrijd te verwachten, waarbij we hopen dat het 2e voor een stunt zal zorgen door het favoriete Winsum hier een halt toe te roepen.

Komt allen!! 20:00 uur sporthal Hoogkerk.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.