DWS 3 vindt Waterloo, maar blijft op koers

2 wedstrijden in 3 dagen stonden in week 13 voor het 3e op de agenda. Een waarin het zich kon kwalificeren voor de bekerfinale en 1 om in de race voor het kampioenschap te blijven. Natuurlijk lag de focus al een tijdje op de beker. Dit omdat het in de competitie moeiteloos lijkt te gaan en veel wedstrijden zonder inspanning omgezet worden in ruime overwinningen.

Het lot in de beker koppelde ons dus aan Futsal Buitenpost 2, de aanstaande kampioen van de 2e klasse. Van te voren was wat informatie verkregen via een eerdere bekertegenstander van dit team en dus wisten we dat we ons eigen spelletje moesten gaan spelen. Via de appgroep werd zodoende de taktiek al goed besproken. Woensdag 30 maart om 19:00 verzamelden we ons net buiten Hoogkerk en duidelijk was dat we als team niet alleen compleet waren, maar ook de nodige support hadden. Bij deze dus al dank aan onze topsupporters voor het meereizen naar Buitenpost. Mooi op tijd omgekleed konden we de warming up doen en liep de sporthal al lekker vol. Tegen het tijd dat de wedstrijd op punt van beginnen stond, waren de tribunes erg goed gevuld met naar schatting 150(??) mensen. Heerlijk idee om zo te mogen voetballen en dus waren we er klaar voor en hadden we er zin in.

De wedstrijd begint en vrijwel direct ontstaat er een op en neer golvende wedstrijd. Buitenpost zet druk en probeert het met wat schoten van afstand, maar deze kunnen redelijk onschadelijk worden gemaakt of gaan naast het doel. DWS loert op de counter maar komt in het begin niet echt gevaarlijk door. Toch is het DWS dat na een minuut of 10 de score kan openen nadat goed doorzetten over rechts uiteindelijk leidt tot een voorzetje van Rik, die door Richard tussen wat spelers door binnengetikt kan worden. Deze stand staat helaas niet lang want een miscommunicatie in de verdediging leidt tot de eenvoudige gelijkmaker. De wedstrijd blijft de eerste helft in evenwicht als beide teams nogmaals scoren: eerst een geslaagde counter die door Youri mooi afgerond wordt, gevolgd door wederom een makkelijk tegen gekregen gelijkmaker. Hierna is het rust met 2-2 en gezien het spelbeeld is dit ook wel terecht.

De tweede helft start en van beide kanten wordt er veel energie in de wedstrijd gegooid. Het publiek krijgt hiermee een boeiend gevecht voorgeschoteld. De fysiek spelende thuisploeg heeft veel overtredingen nodig om met name Youri af te stoppen en andersom heeft DWS veel moeite om de goede schoten van afstand eruit te halen. Net op het moment dat Buitenpost weer een beetje de overhand heeft scoort Youri een prachtige goal nadat hij de keeper en nog een speler omspeelt en de bal in het lege doel schuift. Op weg naar eigen helft krijgt hij nog een onsportieve beuk van een blijkbaar gefrustreerde keeper mee, maar dat ontgaat de verder goed leidende scheidsrechter Schripsema. Buitenpost moet wederom komen en heeft pech als het de binnenkant van de paal raakt. Op de DWS bank is de spanning voelbaar en de hoop om de marge op 2 te brengen. Toch valt wederom de gelijkmaker als een buitenpost speler niet goed gedekt wordt en geheel vrijstaand kan intikken. De klok tikt richting einde… Hoe gaat dit aflopen? Met nog een paar minuten te spelen komt DWS voor de 4e keer op voorsprong. Lukt het nu wel de beslissing te forceren? De tijd verstrijkt, de sporthal wordt stiller en het DWS publiek telt af. 3-4 lijkt het te worden als de laatste minuut aanbreekt en we een intrap mogen nemen op eigen helft. Daar gaat alles mis wat mis kan gaan. We hanteren tegen onze gewoonte in een lange bal die we voorin niet kunnen vasthouden. De bijsluitende verdediger wordt in 1 beweging aan de kant gezet en eenmaal op snelheid komt een 2e verdediger te laat. In plaats van de bal en man middels een overtreding te stoppen, mag de linker spits doorgaan en schiet hij knap de 4-4 binnen waarop de sporthal ontploft. Het eindsignaal volgt, penalty’s moeten beslissen. In de reguliere serie van 3 missen wij de eerste, maar kan Buitenpost het niet afmaken omdat Harold de laatste penalty weet te keren. Helaas missen wij onze 6e penalty, waarna Buitenpost deze kans wel benut en met 5-4 naar de finale mag.

Zo dichtbij de finale is de les dat we vandaag verdedigend als team een paar foutjes teveel hebben gemaakt. Toch kunnen we op een mooie avond terug kijken waarin het publiek de grote winnaar was. We kunnen Futsal Buitenpost 2 niet anders dan feliciteren met hun finaleplaats en terecht vaststellen dat de KNVB een juiste keuze heeft gemaakt om hier de finale te organiseren. Een prima sfeer op de tribune en in de kantine.

Op donderdag overheerste nog steeds de teleurstelling en op vrijdag moest de knop weer om. 2 dagen na de halve finale kwam namelijk Oranje Nassau 2 alweer op bezoek. We willen natuurlijk nog graag kampioen worden en dus waren 3 punten nodig om volgende week met een goed gevoel de topper tegen WMC in te gaan. Zonder de spitsen Youri en Gerjan, misten we behoorlijk wat scorend vermogen en binnen 5 minuten stonden we met 0-2 achter. Al ploeterend en knokkend kwamen we snel weer langszij en op voorsprong. Toen het diep in de 2e helft 6-6 werd leek het nog even mis te gaan, maar gelukkig konden we de wedstrijd met 8-6 naar ons toe trekken. De volgende missie is dan ook om de enige concurrent om het kampioenschap komende vrijdag op 5 verliespunten te zetten en de inhaalrace definitief in ons voordeel te beslissen. We blijven dus op koers, zij het met enig gevoel van teleurstelling!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.