Voorbeschouwing halve finale beker

Futsal Buitenpost 2 – DWS Oosterpoort 3

Na het bekersucces van FC Groningen eind vorig seizoen waren de spelers van DWS 3 het er mee eens: de beker is de kortste weg naar succes. Het hoofddoel voor seizoen 2015/2016 was toch echt wel de competitie en daarin zo hoog mogelijk eindigen. De beker moest het speelschema van de competitie dan ook niet te veel in de weg staan. Toch was het zo dat in het begin van het seizoen de competitie moeizaam op gang kwam en veel wedstrijden werden uitgesteld. De bekerwedstrijden in de poule gingen wel door en zo waren we eind oktober als groepswinnaar uit de bus gekomen. Dan maar alles op alles zetten in de beker. Een half jaar verder is de competitie nog altijd dramatisch met afbellende tegenstanders en uitgestelde wedstrijden. Hoewel we op kampioenskoers liggen is het de vraag of we dit gaan halen door het aantal nog te spelen wedstrijden.

De momenten dat we wel aan de bak konden waren dus die bekerwedstrijden die inmiddels in het knock-out systeem werden gespeeld. Ronde na ronde werd overleefd en een keer zelfs met de hakken over de bekende sloot. En dan sta je zomaar in de halve finale en ben je nog maar 1 wedstrijd verwijderd van het einddoel: de finale op 15 april in Buitenpost. De lotingsopties zijn Futsal Marum, Futsal Buitenpost en Futsal Emmeloord. Het liefste loot je dan een thuiswedstrijd in sporthal Hoogkerk en kijkende naar rangen en standen, hoop je dan op Marum. Maar dan lees je ineens een twitterbericht met de mededeling dat je weer een uitwedstrijd hebt en wel bij de finale-organisator Buitenpost. Een team dat linea recta op weg is naar het kampioenschap in de 2e klasse. Voor ons als 3e klasser dus niet helemaal ideaal. Maar hoe was het ook al weer: om de beker te pakken, moet je alle tegenstanders kunnen verslaan??

De wedstrijd staat inmiddels voor de deur en morgenavond is het zover. Om 20:00 start de wedstrijd van de waarheid in sporthal de Houtmoune in Buitenpost. De sporthal waar we op vrijdag 15 april graag weer willen spelen, maar dat geldt natuurlijk ook voor het team van de club die de finale organiseert. Afgelopen vrijdag hadden we een goede generale in Bedum, maar het garandeert niets. Een niet geheel fitte spits, die waarschijnlijk niet speelt helpt ook niet echt mee. Een tegenstander in vorm met ook nog eens het thuisvoordeel. Allemaal smoesjes natuurlijk, maar feit is dat we op de top van ons kunnen moeten zijn, willen we via deze tegenstander van formaat de finale bereiken. Wat de uitslag ook zal zijn, en ook al levert het een dikke nederlaag op, een verslag van de wedstrijd verschijnt zsm op de site.

Mochten jullie ons willen toejuichen:
Sporthal Houtmoune
Vaart 12 Buitenpost
Aanvang 20:00 uur

We zijn niet de favoriet, maar we hebben er wel zin in!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.