DWS 3 DOOR NAAR HALVE FINALE BEKER

DWS 3 blijkt toch wel een bekervechter te zijn (cupfighter klinkt zo on-Nederlands), want ook de kwartfinale tegen Futsal Delfzijl 3 levert een overwinning op, waardoor het team zich mag melden in de halve finale van de beker van de B-categorie (2e klasse en lager).

Vrijdag 10 maart stond om 19 uur de wedstrijd tegen Futsal Delfzijl 5 op het programma, de 5e bekerronde oftewel de kwartfinale. 19:00 uur in Delfzijl is altijd een strijd tegen de klok om daar op tijd te zijn. Gelukkig was het de heenreis nog licht, want als je niet op tijd remt, sta je met je auto in de Waddenzee en dat schijnt niet heel goed te zijn voor je auto. Delfzijl kent een tweetal zaalvoetbal verenigingen, namelijk het plaatselijke ZVV Delfzijl en het net zo plaatselijke Futsal Delfzijl. Twee multiculti clubs met elk behoorlijk wat talentvolle spelers en dito teams. Eerder dit seizoen mochten we voor de beker al naar Futsal D 4 en nu was het 3e aan de beurt. Op papier moesten we tegen het 5e en zelf wist het team nog net op tijd de 3 aan te passen naar de 5. Het was ook wel vreemd dat zo’n laag geklasseerde 4e klasser zo ver was gekomen in de beker, maar dat was nu dus duidelijk. Duidelijk was ook dat het daarom niet makkelijk ging worden, want we misten zelf 3 spelers, waaronder keeper Harold. Geert uit het 5e werd ingevlogen en ook Jur kon meedoen en zo begonnen we met 8 aan de wedstrijd. Bart was weer terug van zijn enkelblessure en deed nog even rustig aan. Als dit rustig aan was voor Bart, dan belooft dat nog wat voor de rest van het seizoen.

De wedstrijd werd zo als beloofd spannend. 2 keer een achterstand en 2 keer gelijk gekomen zodat de ruststand 2-2 was. Nog niets aan de hand, ook niet het gevoel dat we gingen verliezen. We vertrouwen uiteraard op ons eigen talent en vermogen om de wedstrijd te kunnen beslissen. In de pauze werd Delfzijl 3 echter versterkt met weer zo’n talent en ging het team vol druk spelen. We kwamen er moeizaam uit, maar desondanks wel op voorsprong. Eigenlijk gaven we niet eens zo heel veel weg en als we dat toch deden stond keeper Geert z’n mannetje. Ik begreep dat hij later die avond bij het 5e als een krant stond te spelen, maar dat terzijde. De 4-2 voelde als een bevrijding en zette de wedstrijd zoals dat zo mooi heet ‘op slot’. Vakkundig uitgespeeld en geen hectische penalty serie deze keer.

Nog één wedstrijd richting de finale die eind april in Buitenpost gespeeld gaat worden. En loting vandaag wees uit… Een uitwedstrijd op 30 maart tegen het sterke Futsal Buitenpost 2. Niet gehoopt, wel gekregen. Nou ja, kunnen we vast aan de zaal wennen 😉

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.