DWS 3 worstelt, wankelt en bekert verder

In 2016 gaat het DWS 3 meer dan voor de wind en het team doet nog voor 2 prijzen mee en heeft al 1 prijs bemachtigd. Na het winnen van het DWS toernooi vielen er in de competitie en beker ook louter overwinningen te noteren. De meesten hiervan ook nog eens erg eenvoudig. Als je dan in de 4e bekerronde een 4e klasser loot en ook nog thuis, dan verwacht je een makkelijk avondje. Maar niets bleek minder waar. In Oosterparkers 1 troffen we een op en top gemotiveerde tegenstander die over de nodige verdedig- en counterkunsten beschikte.

Of het onderschatting was, ontbrekende scherpte of gewoon de kracht van Oosterparkers, maar het eerste kwartier liep van geen kant aan DWS zijde. De opbouw was onrustig en veel foutieve passes of slecht afgeronde kansen voor Oosterparkers doel leverde Oosterparkers veel kansen en een 4-tal tegendoelpunten op. Uiteindelijk konden we toch nog een 1-4 tussenstand noteren. De 2e helft moest en werd er uit een ander vaatje getapt. Niet altijd goed, maar met strijd en wat meer precisie kwamen we snel terug tot 3-4 en leek het weer een wedstrijd. Toch weer een fase van verslapping en de bekerdroom leek te eindigen toen het ineens weer 3-6 stond. Met de krachten smijtend en alles op de aanval kwamen we weer terug tot 1 doelpunt ook dankzij een gele kaart aan OP-zijde. Nog paar minuten op de klok en een curieus doelpunt van Niels bracht ons langzij en leefden we nog. Op naar de penalty’s en daar begonnen we dan wel scherp. In de reguliere serie kon Niels het beslissen, maar de paal bracht Oosterparkers redding en was het 2-2 na 3 penalty’s. Dus om en om en dan hopen op geluk. Serie 4 beiden raak, serie 5 beiden mis, serie 6 beiden raak en toen serie 7: Richard en Harold bleven koel (coooool) door het benutten van de eigen penalty en het stoppen van de penalty van Oosterparkers. Het gejuich van de supporters barstte los (dank vaders en DWS 1) en de buit was binnen.

Met hangen en wurgen, met hakken over de sloot, aan een zijden draadje… genoeg clich├ęs te noemen, maar we zijn door. De credits en de complimenten voor Oosterparkers vanwege hun goede spel, de tegenstand en de sportieve houding achteraf, de kwartfinale is de prijs voor het mazzelende DWS 3. Het bier en de bitterballen smaakten goed, deze ‘overwinning’ smaakt naar meer. We wachten af waar het lot ons brengt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.